5/4/11

Sergi Durà: "L'Home Llop, encara que lleig, és més genuí que els vampirs"

Entrevista a l'Informatiu.com

L'escriptor valencià presenta la seua nova novel·la 'Un home llop xangainès a Dubai' (Editorial Cocó), una obra satírica carregada de referències a la cultura pop dels 80 en la qual, segons l'autor, s'utilitza “l'humor com a arma per a l'acció”.



Acudeix a l'entrevista embolicat en un vestit color marengo de ratlles fines, camisa rosa, corbata bordeus, mocador roig, ulleres de sol i barret negre. Assegura que la seua vestimenta és el seu homenatge al llop-home de Boris Vian, una de les seues principals influències per a Un home llop xangainés a Dubai, la seua nova novel·la. Sergi Durà (València, 1973) es considera principalment un autor satíric que empra l'humor com a atractiu alhora que crítica, tal com va fer en el seu anterior títol, Coincidencias, en el qual va parodiar la corrupció política en la Comunitat. Ara la seua sàtira s'ha estés des de Xangai fins a Dubai passant per la Itàlia berlusconiana i els EUA, fins a atrapar el mateix autor, que no dubta a esgrimir una arpa de llop o udolar en més d'una de les presentacions del seu nou llibre, la qual cosa podria ocórrer aquesta mateixa vesprada a la Fnac València (19 hores), en una posada en escena que comptarà també amb un concert en directe del grup valencià Los Brackets.

P: No l'estarà posseint el personatge? 
R: Crec que la lluna fa molts anys que em va posseir i en aquest món, per a poder viure o sobreviure, quasi millor tenir diverses personalitats. Em passa com al personatge, que preferia ser vampir, però li va tocar ser home llop. Ser escriptor no és el que jo hauria triat. Preferiria ser futbolista professional, guanyar milions, que em faceen massatgets, casar-me amb una model, etcètera. Però em va tocar ser escriptor i estar tancat en una habitació amb l'ordinador.

P: Qui és aquest Home Llop xangainès?
R: És un home xinés, la qual cosa crec que representa als ciutadans de l'època actual, ja que és molt més probable nàixer xinés que belga. Aquest home ha viscut la seua primera etapa de la vida...

Continua llegint!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada